Фонсека офіційно продовжив контракт з "Шахтарем"

17 травня 23:10

Португальський наставник залишається в донецькому клубі.

 

Нинішній головний тренер донецького "Шахтаря" Паулу Фонсека залишається на своєму посту. Клуб і наставник прийшли до спільної думки і продовжили діючу угоду, а новий контракт португальця з "гірниками" розрахований до літа 2020 року. Про це заявив президент клубу Рінат Ахметов на офіційному сайті клубу.

"Паулу Фонсека – в "Шахтарі", і я дуже радий цьому! Ми підписали новий контракт на два роки. Ви пам'ятаєте, як два роки тому ми запросили Паулу в "Шахтар" і всі кричали: "Що буде, що тепер з "Шахтарем"?! Тепер все погано буде з "Шахтарем". Все погано, будуть проблеми. Ми не знаємо, чого чекати.

А що ми бачимо? Два чемпіонства, два Кубка, один Суперкубок і блискуча гра в Лізі чемпіонів. Це говорить про те, що "Шахтар" два роки тому прийняв правильне рішення, запросивши Паулу і його помічників в команду.

Зараз ми підписали новий контракт, і я переконаний, що попереду нас чекають нові успіхи. Паулу – професіонал. Це амбітна людина. Працьовита людина. І у нього хороші ідеї. Він знає, що робити", - повідомив Ахметов.

Фонсека також поділився емоціями від підписання нової угоди:

"Я дуже щасливий! У мене було бажання продовжити свою кар'єру в "Шахтарі". Вкрай важливо було відчути, що президент клубу Рінат Ахметов, співробітники і футболісти хочуть, щоб я залишився, щоб продовжив роботу, яку ми почали два сезони тому. Повторюся, дуже щасливий, що продовжив контракт з донецьким клубом.

Також хочу подякувати свого агента Марку Абреу, який зіграв важливу роль в переговорах. Тепер потрібно старанно працювати, щоб продовжувати перемагати як на внутрішній, так і на міжнародній арені. "Шахтар", як і раніше, стане демонструвати красивий, атакуючий футбол. Вірю, вболівальники будуть пишатися своїм клубом.

Хочу подякувати нашим фанам за чудову підтримку. У "гірників" просто фантастичні вболівальники, які дуже люблять команду. Для мене це стало додатковим мотивом залишитися тут", - наводить слова Фонсеки прес-служба "Шахтаря".

Нагадаємо, Фонсека очолив "Шахтар" у травні 2016 року, коли покинув аналогічний пост у себе на батьківщині в "Бразі".

У минулому році донецькій команді вдалося виграти Прем'єр-лігу, Кубок і Суперкубок України, а португалець був визнаний кращим тренером сезону.

У цьому сезоні "гірники" вийшли в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, знову завоювали Суперкубок і Кубок України, а також другий рік поспіль стали чемпіонами України.

Раніше повідомлялося про те, що "Арсенал" більше не розглядає кандидатуру Фонсеки.