Фінал Кубка України повертається до Києва

20 листопада 11:55

За прикладом Кубка Англії, в 1992 році у ФФУ вирішили проводити вирішальний матч українського аналога в столиці, на головній арені країни. Однак, як і у випадку з лондонським "Уемблі" історія вносила корективи в звичний порядок речей.

 

Виконком Федерації футболу України вирішив, що вирішальний поєдинок за Кубок України відбудеться на київському НСК "Олімпійський". Дата проведення матчу - 31 травня.

Таким чином, фінал турніру відбудеться на головному стадіоні країни в 18-й раз. Відзначимо, що спочатку поєдинок за престижний трофей проводився в Києві на постійній основі. Проте в 2008 році з-за реконструкції НСК "Олімпійський" перед Євро-2016 матч розпочав свою історію поза межами столиці. Тричі він пройшов в Харкові, по одному разу - у Дніпропетровську, Сумах та Полтаві.

Також крім місця і дати проведення фіналу Кубка-2014/15 було прийнято рішення і щодо так званого "Золотого матчу" чемпіонату Прем'єр-ліги: він пройде 7 червня. Місто, в якому може бути розіграно чемпіонство, буде визначено пізніше.

Нагадаємо, що "Золотий матч" згідно з додатком до регламенту першості, що відбудеться в разі, якщо у двох перших команд на фініші турніру буде однакова кількість очок. Одного разу в історії чемпіонату України в сезоні-2005/06 - в такому поєдинку донецький "Шахтар" обіграв "Динамо".

Читайте також: Кубок України: результати матчів 1/8 фіналу, відео голів, бомбардири

31 жовтня відбулося жеребкування 1/4 Кубка України: "Шахтар" зіграє з "Металістом", "Дніпро" з "Чорноморцем", "Динамо" з "Зорею", а "Ворскла" з "Олімпіком". Крім того, представники клубів Прем'єр-ліга прийняли рішення перенести перші матчі чвертьфіналу з грудня на березень, так щоб розрив між поєдинками не був настільки тривалим.