Фінал ЧС-2018 між Францією і Хорватією обслужить аргентинський арбітр

13 липня 10:12

Суддя буде працювати на вирішальному матчі турніру.

 

ФІФА визначила склад суддівської бригади на фінал чемпіонату світу-2018. Рефері фінального матчу призначений 43-річний аргентинський арбітр Нестор Пітана. Його асистентами будуть також аргентинські судді Ернан Майдана і Хуан Белатті. Резервним рефері став Бьорн Куйперс з Нідерландів, а резервним асистентом - його співвітчизник Ервін Зейнстра.

Пітана - лише другий аргентинський рефері за всю історію чемпіонатів світу, який буде судити фінал. Першим був Орасіо Елісондо, який судив фінал мундіалю 2006 року між Італією і Францією (1:1, 5:3 по пенальті).

Зазначимо, що Пітана судив матч відкриття чемпіонату світу 2018 року між Росією і Саудівською Аравією (5:0). Таким чином, він став третім рефері в історії чемпіонатів світу, який працював на матчі відкриття, і на фіналі, після англійця Джорджа Рідера на ЧС-1950 і Орасіо Елісондо на ЧС-2006.

Крім матчу-відкриття, Пітана обслуговував матч групового раунду Мексика-Швеція (0:3), матч 1/8 фіналу Хорватія - Данія (1:1, 3:2 по пенальті) і чвертьфінальний поєдинок між Уругваєм і Францією (0:2).

Також стало відомо про те, що бригада іранського арбітра Алирези Фагані буде працювати на матчі за третє місце ЧС-2018 між Бельгією та Англією.

ZN.UA проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Франція – Хорватія 15 липня.