ФІФА довічно дискваліфікувала Бін Хаммама

24 липня 08:59

ФІФА довічно відсторонила члена виконавчого комітету організації, главу конфедерації футболу Азії Мохаммеда бін Хаммама від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом.

 

Таке рішення прийняв комітет з етики ФІФА, розглянувши справу катарця, звинуваченого в хабарництві під час своєї передвиборчої кампанії на пост президента ФІФА. Серед звинувачень вказувалося, що Мохаммед бін Хамам у травні цього року на засіданні Карибського футбольного союзу пропонував членам союзу по 40 тис.дол. готівкою.

Таким чином, М. Хаммам став першим чиновником ФІФА такого рангу, що був звинувачений у корупції за 107 років існування організації.

Нагадаємо, що передвиборча кампанія глави ФІФА ознаменувалася численними корупційними скандалами. Так, екс-глава англійської Футбольної асоціації ДевідТрісман звинуватив чотирьох членів виконкому ФІФА в готовності продати свої голоси.

У результаті, претендент на президентське крісло член виконкому ФІФА М. Бін Хаммам був відсторонений від футбольної діяльності за звинуваченням у корупції, як і ще один впливовий чиновник Джек Уорнер, який входив до виконкому 29 років.

У підсумку єдиним кандидатом на пост глави ФІФА залишився чинний президент організації Зепп Блаттер, який і був переобраний на четвертий термін.