ФБУ буде дискваліфіковувати тих, хто не з'явився у збірну без поважної причини

18 червня 23:57

Новий президент федерації Михайло Бродський ініціював створення спеціальної комісії для розслідування.

 

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський ініціював створення комісії з проведення розслідування щодо неприбуття шістьох гравців в жіночу національну команду, а також одного гравця (Євгена Сахнюка) - в молодіжну збірну, повідомляє офіційний сайт ФБУ.
Судячи з усього, мова йде про Олександру Курасову, Валерію Бережинську, Ольгу Мазніченко, Олесю Малашенко, Таїсію Бовикіну і Ганну Зарицьку - на відсутність цих гравців нарікав головний тренер жіночої збірної України Вадим Чечуро напередодні Євробаскету-2015. З турніру українська команда, нагадаємо, вже вилетіла. Що стосується Сахнюка, то останній сезон він провів у США, виступаючи за американський коледж "Ла Салль".
За словами Бродського, всі, хто без поважної причини не прибув у розташування збірної, будуть дискваліфіковані. Судячи з усього, таке нововведення торкнеться і чоловічої національної збірної.
Додамо, що подібний прецедент в українському баскетболі вже мав місце чотири роки тому. Тоді за відмову приїжджати в національну збірну ФІБА-Європа на прохання ФБУ дискваліфікувала Артура Дроздова, Кирила Натяжка, Романа Гуменюка й Олексія Леня. Дискваліфікація поширювалася тільки на турніри під егідою ФБУ та ФІБА-Європа. За великим рахунком постраждав тоді тільки Дроздов, який у підсумку пропустив півтора місяці.