Джокович виявився сильнішим за Федерера у фіналі US Open

14 вересня 10:26

Сербський тенісист виграв третій з чотирьох турнірів "Великого шолома" в сезоні.

 

Новак Джокович став переможцем Відкритого чемпіонату США. У фіналі турніру першій ракетці світу вдалося обіграти другу - Роджера Федерера.

Поєдинок був відкладений через дощ і почався пізніше, а тривав у підсумку 3 години 23 хвилини. Федерер до поєдинку проти Джоковича на турнірі не програв жодного сету, однак у фіналі, навіть незважаючи на підтримку трибун, не зумів продовжити свою серію. Швейцарець значно більше за суперника подав навиліт (11 проти 3 ейсів Джоковича), але виграв при цьому тільки один сет - 6:4, 5:7, 6:4, 6:4 на користь серба.

Джокович вдруге переміг на US Open (вперше у 2011-му), а також виграв свій десятий турнір "Великого шолома" в кар'єрі. У поточному сезоні це його третя перемога на "Шоломах" (Australian Open, Вімблдон). Зазначимо також, що серб зрівняв рахунок в особистих зустрічах проти Федерера - 21:21.

Нагадаємо, раніше італійське дербі у фіналі жіночого турніру US Open закінчилося тріумфом Флавії Пеннетти, яка після перемоги заявила, що по закінченні сезону завершить свою кар'єру.