"Дніпро" - "Севілья": анонс, де дивитися матч 27 травня

27 травня 10:28

У Варшаві відбудеться фінал Ліги Європи. Вперше з 2009 року у вирішальній зустрічі єврокубка візьме участь українська команда.

 

27 травня у Варшаві обидві команди своєю перемогою фіналі Ліги Європи можуть увійти в історію європейського футболу: "Дніпро" - вперше завоювати евротитул, а "Севілья" - за кількістю перемог в турнірі, який раніше називався Кубок УЄФА.

І мабуть не даремно в УЄФА обрали для такого матчу варшавський стадіон - арену, яка була побудована спеціально під перший в історії європейський чемпіонат, який пройшов на території колишнього соцтабору. Майже 60 тисяч вболівальників стануть свідками захоплюючого протистояння між фаворитом і командою, яка неодноразово довела свою спроможність у боротьбі з більш іменитими і майстерними суперниками.

Дніпро - Севілья

27 травня, середа, 21:45. Варшава, стадіон "Національний".

Пряма трансляція на каналі 2+2

Орієнтовні склади команд (версія "СЕ")

Дніпро: Бойко, Федецький, Дуглас, Чеберячко, Лео Матос, Канкава, Федорчук, Лучкевич, Ротань, Коноплянка, Калініч.

Севілья: Ріко, Коке, Каррісо, Колодзейчак, Тремулінас, Крыховяк, М'яка Біа, Відаль, Банега, Витоло, Бакка.

Травмовані: Зозуля, Мазух, Кравченко, Мандзюк - Бету, Пареха.

Дискваліфіковані: ні.

Суддя: Аткінсон (Англія).

Знаменний поєдинок у майже 100-річної історії клубу з Дніпропетровська відбудеться в рамках фіналу Ліги Європи. Ще ніколи дніпряни не були близькі до завоювання європейського трофею, тим більше, що в останній раз дніпропетровські футболісти могли похвалитися яким-небудь серйозним досягненням в далекому 1988.

Тоді "Дніпро" виграв чемпіонство в СРСР, залишивши позаду "Динамо" Валерія Лобановського і московський "Спартак".

Далі було срібло в радянському чемпіонаті, а у другому сезоні незалежної української першості дніпряни лише за різницею забитих і пропущених м'ячів пропустили вперед киян. Після цього - 20 років мовчання. І лише в минулому сезоні команда під керівництвом Хуанде Рамоса прийшла до срібного успіху. Хто б тоді міг подумати, що Рамос, який заздалегідь оголосив про свій відхід, знову виявиться причетним до можливої перемоги команди.

Читайте також: Гравці "Дніпра" хочуть здійснити мрію і зробити подарунок всій Україні

Рамос заробив ім'я на тренерському терені завдяки двом перемогам "Севільї" в Кубку УЄФА - в 2006 і 2007 роках, а також виграшу над набирає обертів "Барселоною" у матчі за Суперкубок УЄФА. І через "Реал" та московський ЦСКА в результаті прийшов у "Дніпро". Щоб зробити з команди конкурентний колектив і закласти фундамент для майбутніх перемог. Точно так само, як він, безперечно, зробив це в "Севільї", зробивши з міцного за мірками Іспанії клубу нову конкурентну одиницю на європейській арені, команду, з якою вже майже 10 років вважається на будь-який суперник.

"Дніпро", який на стадії плей-офф програв лише в одному з 8 поєдинків, і то в овертаймі "Аяксу" з прийнятним для себе рахунком, як завжди підійшов до важливого протистояння в ранзі "темної конячки". До такого статусу дніпряни вже звикли, і, судячи з усього, анітрохи не збентежені їм. Навпаки, велика частина фахівців переконана в тому, що саме цей факт і може зіграти на руку українцям. Навіть незважаючи на те, що "Севілья" ставиться до суперника з величезною повагою, і схоже, розуміє, чим загрожує його недооцінка.

Слід додати, що для обох опонентів перемога у фіналі - дуже серйозна мотивація з погляду подальшого майбутнього. Вперше в історії переможець Ліги Європи отримає путівку в груповий турнір Ліги Чемпіонів. А адже андалузці як раз і пролетіли повз головного євротурніру, пропустивши вперед, на 4-е місце в чемпіонаті Приклади "Валенсію".

Читайте також: Тренер "Севільї" назвав "Дніпро" справжнім відкриттям Ліги Європи

Для "Дніпра" взагалі склалася унікальна ситуація: підопічні Мирона Маркевича, незважаючи на важкий місяць, як і раніше можуть пробитися в ЛЧ двома шляхами. Проходження першого - залежить виключно від дніпрян, другий - від них і ще від львівських "Карпат" і донецького "Шахтаря". Тому ставка на Лігу Європи була зроблена цілком обгрунтовано.

Залишається лише додати, що, як і раніше, букмекери не вірять в Дніпро у фіналі Ліги Європи: українці котируються з показником 3,91, іспанці - 1,3. При цьому аналітики вважають, що шанс "синьо-біло-блакитних" - звести основний час матчу внічию, а потім спробувати щастя в овертаймі або серії пенальті.