«Динамо» обіграло «Металіст»

07 листопада 06:14

Харківський «Металіст» не зміг обіграти київське «Динамо».

 

Господарі дуже активно почали перший тайм, намагаючись забити швидкий гол, але несподівано забило «Динамо». Гармаш кинув у прорив Ідейє, який продемонстрував відмінну швидкість, ухилившись від захисника, і пробив у верхній кут воріт Дишленковича.

Досить нервовий тон грі задала жовта картка Шевченка, який програвши боротьбу Торсіглері, штовхнув того в груди. Команди діяли на високих швидкостях. Першим номером грав «Металіст», який закидав штрафну гостей навісами, але Шовковський діяв впевнено. До 20-й хвилині харків'яни подали п'ять кутових - гості відповіли двома ударами Алієва здалеку.

На 33-й хвилині харків'янам вдалося створити найбільш небезпечний момент біля воріт Шовковського у першому таймі.

А в атаці у відповідь «Динамо» забило вже другий м'яч. Ідейє на швидкості дуже легко обіграв Папу Гуйє, після чого пробив по воротах «Металіста», зрикошетивши об спину когось із захисників, по високій дузі перелетів воротаря і опустився у воротах.

Господарі поля з потроєною енергією пішли вперед, і за кілька хвилин до свистка на перерву Девіч, вийшовши один на один, перекинув Шовковського, але ситуацію врятував Бетао, вибивши м'яч з порожніх воріт.

У перерві Маркевич зробив досить несподівану і навіть ризиковану заміну - він зняв опорного півзахисника Торреса і випустив ще одного нападника - Крістальдо».

Але «Динамо» обрало таку обережну тактику на другий тайм, що здавалося, навіть не помічає «дірок» у центрі поля. Навпаки «Металіст» з перших же хвилин затиснув динамівців на їхній половині поля. Вже на 48-й хвилині, після подачі Соси з правого флангу, Крістальдо головою підрізав м'яч під дальню штангу, але Шовковський взяв, після чого кіпер киян зловив кураж і почав тягти все. Спочатку зловив найнебезпечніший простріл Вільягри, потім удар у дев'ятку від Соси.

Гості не часто намагалися йти вперед і сіли ще глибше у штрафному після того, як Сьомін прибрав Алієва і випустив Хачеріді - третього центрального захисника. Проте, навіть не дивлячись на 5 захисників, «Металісту» все ж вдалося пробити у ворота Шовковського. Тайсон пробив з-за меж штрафного, Шовковський вибив, але захисники не встигли підібрати і Девіч добив м'яч у ворота.

В останніх 15 хвилин харків'янам вдалося створити лише один небезпечний момент, коли підключився Вільягра і пробивав з гострого кута - вище воріт.

Таким чином, після 16 туру чемпіонату України «Металіст» з 35-ма очками закріпився на третьому місці, «Шахтар» з 39-ти посів друге, а «Динамо» на першому місці - 40 очок.

«Металіст» - «Динамо» - 1:2

Голи: Девіч (76) - Ідейє (8), Ідейє (35).

«Металіст»: Дишленкович, Вільягра, Торсіглері, Пшеничних, Папа Гуйє, Фініньо (Бланко, 71), Едмар, Девіч, Торрес (Крістальдо, 46), Соса, Тайсон

«Динамо»: Шовковський, Сілва, Бетао, Леандро Алмейда, Вукоєвич, Алієв (Хачеріді, 68), Гармаш (Рибалка, 89), Юссуф, Корреа, Шевченко, Ідейє.

Попередження: Вільягра (41), Торсіглері (60), Тайсон (95) - Шевченко (7), Гармаш (12), Хачеріді (95).

Удари (у ствір): 14 (7) - 6 (3).

Кутові: 10 - 2.

Офсайди: 3 - 1.