"Динамо" і "Шахтар" дізналися арбітрів на заключні матчі групового етапу Ліги чемпіонів

07 грудня 15:45

Поєдинок киян буде судити представник Нідерландів, а гру "Шахтаря" - англієць.

 

УЄФА назвав імена арбітрів, які будуть працювати на матчах шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів за участю "Динамо" і "Шахтаря". Кияни свій поєдинок проти "Маккабі" проведуть 9 грудня, а "Шахтар" зіграє з ПСЖ на день раніше.

На матчі "Динамо" - "Маккабі" працюватиме бригада арбітрів з Нідерландів на чолі з Бьорном Куйперсом. Досвідчений Куйперс є арбітром ФІФА з 2006 року. На його рахунку - фінал Ліги чемпіонів 2014 року, фінал Ліги Європи 2013 року, а також матч за Суперкубок УЄФА 2011 року.

У поточному сезоні Куйперс обслуговував матч кваліфікації Ліги чемпіонів "Рапід" - "Шахтар", в якому донеччани виграли з рахунком 1:0. На матчі "Динамо" нідерландець в останній раз працював в 2013 році і теж проти "Рапіда". Тоді кияни ще під керівництвом Олега Блохіна обіграли австрійців з рахунком 3:1. Крім того, він судив матч ПСЖ - "Динамо" в ЛЧ 2012-2013 (4:1 на користь французів), поєдинок ЛЕ 2010-2011 "Динамо" - "Брага" (1:1), а також гру ЛЧ 2009-2010 "Барселона" - "Динамо" (2:0).

Поєдинок "Шахтаря" проти ПСЖ обслужить англієць Ентоні Тейлор, який на матчах групового етапу Ліги чемпіонів почав працювати тільки в цьому сезоні. З українськими клубами Тейлор раніше не перетинався, але обслуговував матчі молодіжних збірних України (U-21 та U-19).

Читайте також: "Динамо" впевнено обіграло "Порту" в Лізі чемпіонів

Нагадаємо, "Динамо" може вийти в плей-офф Ліги чемпіонів. Для цього киянам потрібно обіграти "Маккабі". "Шахтар" шанси на плей-офф ЛЧ вже втратив, але буде вести заочну боротьбу з "Мальме" за потрапляння в Лігу Європи.