Чоловічу збірну України зняли з естафети на етапі Кубка світу з біатлону

13 сiчня 17:20

Українці провалили гонку.

 

Сьогодні, 13 січня, чоловіча збірна України з біатлону не зуміла фінішувати в естафеті на етапі Кубка світу в німецькому Оберхофі.

По ходу третього етапу відставання становило більше семи хвилин - лідируюча на той момент Росія обійшла Україну на коло. Росіяни передали естафету, коли український біатлоніст тільки закінчив другу стрільбу. Україна була знята з гонки, закінчивши виступ на 22-му місці.

За Україну першим на старт виходив Артем Прима (заробив три штрафних кола), другим – Сергій Семенов, третім – Руслан Ткаленко, четвертим – Артем Тищенко, який так і не вийшов на трасу.

Перемогу в гонці здобули росіяни, друге місце посіли французи, а замкнули трійку австрійці.

Відзначимо, що в останній раз таке траплялося в січні 2014 року на етапі Кубка світу в Антхольці. Тоді Україну, у складі Олександра Біланенка, Віталія Кильчицького, Руслана Ткаленка і Артема Тищенка, зняли в естафеті на останньому етапі.

Нагадаємо, в нинішньому сезоні Кубка світу з біатлону Україна завоювала дві медалі. У словенській Поклюці Анастасія Меркушина та Артем Тищенко виграли "бронзу" в сингл-міксті, а Юлія Джима стала переможницею індивідуальної гонки.

Раніше повідомлялося про те, що лідерів збірної Росії з біатлону запідозрили у вживанні допінгу.