Четверо російських біатлоністів підозрюються у вживанні допінгу

31 серпня 10:35

Троє з них вже завершили кар'єри.

 

Союз біатлоністів Росії повідомив про те, що відразу четверо місцевих спортсменів підозрюються в застосуванні допінгу і можуть бути дискваліфіковані.

"На адресу СБР надійшла інформація від IBU про порушення чотирма російськими біатлоністами антидопінгових правил. Інформація в даний час ретельно перевіряється.

Звертаємо увагу всіх зацікавлених осіб на те, що троє з чотирьох зазначених у листі біатлоністів завершили спортивну кар'єру, а один зараз не виступає і не тренується у складі національної команди країни", - йдеться в заяві.

"Протягом 14 днів спортсмени повинні вирішити, чи будуть вони оскаржувати висновки комісії WADA і робити відповідні юридичні дії. Після цього СБР буде вправі оголосити їх прізвища".

За інформацією Championat.com четвірка підозрюваних – Євген Устюгов, Світлана Слєпцова, Олександр Печонкін і Олександр Чернишов.

Нагадаємо, навесні 2018 року було розпочато розслідування відносно президента Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерса Бессеберга, якого звинуватили в корупції і приховуванні позитивних допінг-проб російських спортсменів.

Раніше стало відомо про те, що три росіянки поповнять збірну України з біатлону.