"Будівельник" вперше за чотири роки очолив український фахівець

09 липня 14:30

На відміну від колишнього тренера киян Андрія Подковирова, Віталій Черній належить до фахівців нового покоління. У його тренерському резюме - робота з БК "Київ" і збірною України.

 

Вперше за чотири роки київський "Будівельник" очолив український фахівець.

Слідом за знаменитим гравцем "будівельників" 1980-х Андрієм Подковировим, який тренував команду у 2010 році, наставником "Будівельника" став колишній тренер ще одного столичного клубу - "Києва" - Віталій Черній.

Як повідомили у прес-службі чемпіонів України-2013/14, контракт із 43-річним фахівцем підписано на три роки. Зараз Черній зайнятий роботою у молодіжній збірній країни (вік гравців до 20 років), з якої 10 липня стартує на чемпіонаті Європи в дивізіоні В.

Уродженець Києва Віталій Черній в минулому - розігруючий декількох команд української Суперліги (ЦСКА, "Азовмашу" та "Сумихімпрому"). Тренерську кар'єру розпочав у Сумах у ролі асистента головного тренера. В кінці 2000-х очолив дубль, а потім і основну команду БК "Київ". У 2010 році з повністю українським складом вивів своїх підопічних у півфінал Суперліги. Тоді ж і очолив національну збірну, з якою, втім, особливих успіхів не досяг.

У минулому сезоні Черній повернувся до "Києва", з яким вперше за кілька років вийшов у плей-офф чемпіонату України. Варто відзначити, що новий наставник чинних чемпіонів країни - перший корінний киянин, який очолив команду.

Нагадаємо, після того, як стало відомо про те, що "Будівельник" не буде виступати в єврокубках у сезоні-2014/15, команду залишив її головний тренер - латиш Айнарс Багатскіс.

За інформацією ЗМІ, лави киян швидше за все також залишать іноземні баскетболісти, які виступали в минулому сезоні. !zn

Читайте також:

Українські баскетбольні клуби вперше в історії залишилися без єврокубків

В баскетбольну збірну України викликано представників української діаспори у США

ФІБА-Європа розглядає варіант проведення Євробаскету-2015 у декількох країнах

Баскетбольна Євроліга звершилась черговим крахом росіян і несподіваною перемогою ізраїльтян