Бубка обраний віце-президентом Асоціації Всесвітніх ігор майстрів

17 квiтня 13:22

Український функціонер отримав чергову посаду.

 

Генеральна асамблея Асоціації Всесвітніх ігор майстрів під час свого засідання у Бангкоку (Таїланд) вибрала Сергія Бубку віце-президентом організації, повідомляє прес-служба НОК України.

Голова Національного олімпійського комітету України, який також є членом виконкому МОК і першим віце-президентом IAAF, дав свій коментар з приводу обрання на нову посаду:

"Усе своє життя я присвятив спорту і радий служити для його подальшого розвитку. Асоціація Всесвітніх ігор майстрів визнана Міжнародним Олімпійським Комітетом і є невід'ємною частиною світового спортивного руху.

Це чудово, що багато олімпійців, які завершили активну кар'єру, а також інші спортсмени отримують можливість виступати на рівні Ігор майстрів. Такі форуми надають можливість для тисяч атлетів-аматорів конкурувати на найвищому міжнародному рівні в будь-якому віці після 35 років, відчути дух і атмосферу великого спортивного свята", - повідомив Бубка.

Асоціація Всесвітніх ігор майстрів є органом, який займається проведенням літніх і зимових мультиспортивных форумів. Крім того, вона організовує континентальні Ігри майстрів.

На минулих літніх Іграх в Окленді, Нова Зеландія зареєструвалися понад 25 тисяч спортсменів, які представляли 100 країн світу і змагалися в 28 видах спорту і 45 дисциплінах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сергій Бубка може бути замішаний в корупційній схемі з купівлі голосів на виборах столиці ОІ-2016.

За інформацією Le Monde, 18 червня 2009 року Бубка перевів 45 тисяч доларів офшорній компанії "New Mills Investments", бенефіціаром якої тоді був, раніше обіймавший посаду скарбника IAAF та голови Федерації легкої атлетики Росії Валентин Балахничев.

Сам Бубка спростував інформацію про свою причетність до корупційного скандалу.

Раніше Сергій Бубка був нагороджений престижною міжнародною премією.