Бродський озвучив завдання для збірної на Євробаскет-2015

05 вересня 16:02

Президент ФБУ хоче, щоб українські баскетболісти замахнулися на потрапляння в олімпійську кваліфікацію

 

Вже сьогодні, 5 вересня, збірна України стартує на Євробаскеті-2015 матчем проти збірної Литви. Голова Федерації баскетболу України Михайло Бродський поставив перед командою непросте завдання - за підсумками турніру потрапити в олімпійську кваліфікацію.

"Перед командою поставлене чітке завдання - потрапити до шістки кращих і отримати путівку на Олімпійський відбірковий турнір. Результати останніх років потрібно закріплювати, показувати зростання українського баскетболу. Наша команда гідна виступу на Олімпіаді, і ми все зробимо для того, щоб потрапити на цей турнір", - сказав Бродський в інтерв'ю УНІАН.

Президент ФБУ підкреслив, що лідерами збірної будуть натуралізований розігруючий Джером Рендл, а також центровий Кирило Фесенко: "ФБУ домоглася того, щоб президент України в максимально короткі терміни надав громадянство нашої країни американському баскетболісту Джерому Рэндлу. Він грав в Україні, знає нашу країну, любить її. Рендл із задоволенням прийняв пропозицію виступити за українську команду. Всі юридичні формальності вже вирішені. Плюс в команді буде грати Кирило Фесенко. Гравець з досвідом виступів у НБА, який без сумніву підсилить команду на Євробаскеті".

За словами Бродського, мотивацією для команди буде призначена премія за шосте місце. Правда, озвучувати її президент ФБУ на став, але підкреслив, що вона не буде захмарною: "Україні потрібні танки, в країні війна йде. Як ми можемо платити великі гроші за успішний результат на баскетбольному майданчику в такій ситуації?".

Читайте також: Баскетбольна збірна України здобула вольову перемогу над Фінляндією

Перший матч збірна України проведе 5 вересня о 21.30. Подивитися поєдинок можна буде на телеканалі "2+2".