Блохін, Бєланов та Шевченко звернулися до Верховної Ради з критикою розслідування діяльності УАФ

19 травня 15:54

Легенди українського футболу вважають, що спеціальна комісія не намагається добратися до суті питання.

 

Володарі "Золотого м'яча" Олег Блохін, Ігор Бєланов і Андрій Шевченко звернулися до спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова з питання діяльності спеціальної комісії по справі Української асоціації футболу та Андрія Павелка.

"Ми з сумом спостерігаємо, як протягом вже понад двох років триває масштабна інформаційна війна проти Української асоціації футболу (УАФ). Однією з головних тем для маніпуляцій в рамках цієї брудної кампанії стала державна програма розвитку футбольної інфраструктури України.

Зі створенням наприкінці минулого року у Верховній Раді Тимчасової спеціальної слідчої комісії (ТСК) ми сподівалися, що народні депутати у співпраці з правоохоронними органами вивчать всі аспекти реалізації цієї програми та дадуть чіткі відповіді на питання: чи мали місце зловживання або всі звинувачення на адресу УАФ були надумані.

Тому ми свідомо не коментували діяльність ТСК з моменту її створення, щоб наша позиція не була розцінена як тиск на членів ТСК Верховної Ради. Ми щиро сподівалися, що півроку - достатній термін, щоб розібратися в проблемі. Однак, протягом шести місяців роботи ТСК склалося враження, що метою роботи комісії було не встановлення істини, а створення нового інструменту для маніпуляцій на цій темі.

Про це свідчать і останні заяви окремих народних депутатів, які ставлять політичні інтереси вище інтересів українського футболу. Є серйозні побоювання, що для деяких важливіше саме існування такої комісії, як технології для нових маніпуляцій, а не об'єктивні результати її роботи.

Тому просимо вас ні за яких обставин не допустити політизації роботи ТСК і виключити політику як таку, з цього питання при розгляді пропозиції про продовження роботи комісії", - йдеться у відкритому листі, який опубліковано Бєлановим у Facebook.

Нагадаємо, комісія розслідує ймовірні зловживання Павелка службовим становищем на посаді президента Української асоціації футболу при розв'язанні питань фінансування і реалізації бюджетної програми будівництва футбольних полів зі штучним покриттям у 2017-2018 роках.

Читайте також: В УАФ розповіли про оптимістичний план відновлення сезону

Раніше повідомлялося про те, що УАФ отримає понад чотири мільйони євро допомоги від УЄФА.