Блаттер продавав телеправа на ЧС за 5% від ринкової вартості - ЗМІ

14 вересня 12:48

Поки ще президент ФІФА опинився в центрі чергового скандалу.

 

Йозеф Блаттер знову підозрюється в корупції. За інформацією швейцарського телеканалу SRF, президент ФІФА продав права на показ матчів чемпіонатів світу 2010 і 2014 років за значно заниженою вартістю.

Повідомляється, що за телеправа на трансляцію чемпіонатів в ПАР і Бразилії Блаттер взяв всього 600 тисяч доларів, що, за заявою австралійського антикорупційного експерта ФІФА Джеймі Фуллера, становить 5% відсотків від реальної ринкової вартості. Угода була укладена в 2005 році.

Покупцем виступив екс-голова КОНКАКАФ і екс-віце-президент ФІФА Джек Уорнер. Раніше зазначалося, що він витратив на особисті потреби близько 1,6 мільйона доларів з 10 мільйонів, отриманих по програмі розвитку футболу в регіоні. Також ЗМІ повідомляли, що правоохоронні органи США підозрюють Уорнера в привласненні коштів, призначених для відновлення Гаїті після землетрусу 2010 року.

Нагадаємо, Блаттер, очолює ФІФА з 1998 року, в травні був переобраний на п'ятий термін, однак через кілька днів подав у відставку на тлі корупційного скандалу і затримання низки чиновників Міжнародної футбольної асоціації. Конгрес, на якому відбудуться вибори нового голови організації, пройде 26 лютого 2016 року.