Австралійський гонщик Марк Веббер залишить Формулу-1 заради перегонів на Porsche

27 червня 14:28

Представник "Ред Булла", другий номер чемпіонської команди відмовився від нового контракту і з наступного сезону буде виступати в перегонах на витривалість на спортивних прототипах.

 

Австралійський гонщик Марк Веббер покине Формулу-1 в кінці нинішнього сезону - представник "Ред Булла" підписав контракт з Porsche і буде виступати в перегонах на витривалість, повідомляє f1news.ru.

"Porsche переписав гоночну історію, цей бренд асоціюється з видатними досягненнями та високими технологіями. Після виступів у Формулі-1 я з нетерпінням чекаю нового виклику і незабаром зможу сісти за кермо одного з найшвидших спорткарів у світі", - зазначив Веббер.

Зазначимо, що виступ у перегонах на витривалість дасть можливість Вебберу проїхати легендарний марафон 24 години Ле Мана.

Раніше повідомлялося, що австралійцю був запропонований новий контракт, проте він відклав питання його підписання для того, щоб прийняти зважене рішення.

Втім Веббер, який за 12 років у Формулі-1 завоював 11 поулів, 36 разів піднімався на подіум, виграв дев'ять Гран-прі і двічі ставав віце-чемпіоном, зазначав, що "королівські перегони" стали менш цікавими останнім часом. На його погляд, спортивна складова перегонів трохи відійшла на другий план, а куди важливішими стали такі питання, як вибір гуми, дозаправки, а також командна тактика.

Веббер довгий час перебував у тіні триразового чемпіона світу Себастьяна Феттеля, і це також могло бути однією з причин його відходу. Гран-прі Малайзії австралієць був готовий здобути першу перемогу в сезоні, отримавши команду з керівників стайні перевести двигун в економний режим, був випереджений Феттелем, який фактично не відреагував на вказівки керівництва. Ситуація отримала продовження за межами траси, проте незабаром гонщики помирилися.

У нинішньому чемпіонаті Веббер йде на п'ятому місці з 69-ма очками в активі, пропустивши вперед Льюїса Хемілтона, Кімі Райкконена, Фернандо Алонсо і Феттеля. !zn

Читайте також:

Чемпіону "Формули-1" насилу вдалося впоратися з "Ладою"

Дев'ятиразовий чемпіон світу з ралі буде виступати в кільцевих перегонах