"Арена Львів" та НСК "Олімпійський" мають величезні борги - Жданов

16 березня 13:20

Головні стадіони України працюють у збиток.

 

Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов в інтерв'ю розповів про борги стадіонів "Арена Львів" та НСК "Олімпійський".

"Борг "Арени Львів" – близько 400 млн, НСК "Олімпійський" – 2,5 млрд. І як розвивати підприємство? Ці борги з'явилися після Євро-2012. Тоді ця державна власність була передана в управління підприємства "Укрєвроінфрапроект". А повернули її в Міністерство молоді і спорту з боргами.

Я неодноразово звертався до уряду – можливо, нам треба випустити боргові зобов'язання, так як самостійно міністерство цю проблему вирішити не може. Підприємство за рахунок своєї комерційної господарської діяльності не може погасити такі борги – це з області фантастики. Ти не можеш працювати, арештовують рахунки, постійно судові спори. Навіть готуючись до фіналу Ліги чемпіонів, всі роботи в інтересах "Олімпійського" проводилися через олімпійську базу "Конча-Заспа". Вони були отримувачами коштів, проводили тендери тощо", - повідомив Жданов.

Нагадаємо, на НСК "Олімпійському" проводить свої матчі київське "Динамо", а на "Арені Львів" зараз не грають матчі в зв'язку з заміною газону.

У минулому році київському НСК "Олімпійський" виповнилося 95 років.