Ахметов готовий оплатити приїзд Леня в збірну України

09 червня 19:17

За словами Михайла Бродського, президент "Шахтаря" може допомогти баскетбольній команді.

 

Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський заявив, що Рінат Ахметов погодився оплатити страховку Олексія Леня, якщо центровий "Фінікса" приїде в Україну, щоб допомогти збірній у відборі на Євробаскет.

"У Тревізо я зустрінуся з агентом Олексія Леня. Ми ведемо переговори. З приводу страховки. Я особисто зустрічався з Рінатом Ахметовим, і він пообіцяв, що якщо ми звернемося до нього з проханням оплатити страховку Леня, щоб він грав за збірну України, він заплатить. Є таке його слово.

Тому проблеми зі страховкою я не бачу. Її насправді немає. А ось згода і можливість Леня грати за збірну України - поки це питання відкрите, і будемо з агентом спеціально вести переговори", - сказав Бродський.

Також Бродський підкреслив, що американець Джером Рендл може і не приїхати в збірну в цьому році: "Що стосується Рендла, у нас теж проблема. Він травмований, хоче робити в Америці операцію. Ми теж з його агентом ведемо переговори. Рендл успішно виступив за "Жальгіріс", в Австралії був найкращим. Але його участь у кваліфікаційному турнірі Євробаскету не дуже нам зрозуміла".

Нагадаємо, у кваліфікації на Євробаскет збірна стартує 31 серпня в Києві матчем проти Болгарії. В одній відбірковій групі з Україною також зіграють Словенія і Косово.