Замість кінотеатру "Орбіта" на Хрещатику будують черговий бутик

05 жовтня 10:00

Перший у країні стереоскопічний кінотеатр "Орбіта", що на вулиці Хрещатик, може стати черговим бутиком у центрі столиці.

 

За документами, які підписав свого часу ще Леонід Черновецький, вже 4 роки там триває реконструкція, яка, за тими ж паперами, вже мала б завершитися, повідомляє "Сіті".

Однак, що нині відбувається у кінотеатрі – невідомо, бо охорона ні на територію не пропускає, ні говорить, що саме роблять у приміщенні. Зрозуміти, що в кінотеатрі кипить робота можна, зайшовши з внутрішнього двора.


За словами консьєржа будинку №28, що межує з "Орбітою", усі результати робіт добре відчувають мешканці будинку. "Там пил, карбітом смердить. У мене в парадному дір наробили", - сказав консьєрж Анатолій Антонов.

Нині наскрізні діри зараз лише у парадному, але мешканці побоюються, що згодом вони і в квартирах киян будуть. Поки ж мешканці замазують тріщини у стелях та на фасаді будинку – кажуть, пішли саме через роботи в кінотеатрі.

Ще на початку року у Головному управлінні архітектури звітували, що провели перевірку в "Орбіті", а будівельні роботи призупинили.

Однак робітники кінотеатру на рішення влади не зважають. Нині будівлю обгородили ще одним парканом, завбачливо прихопивши за 50 метрів двора, щоб складати будівельне сміття.

Тим часом у Головархітектурі від кінотеатру взагалі відхрестилися. За словами головного архітектора Києва Сергія Целовальника – то не їхня компетенція. "Є управління культури. Я ним (кінотеатром) не займався – у мене голова забита генпланом", - сказав чиновник.

"Сіті" відзначає, що, за законом, щопівроку будівництва мають перевіряти фахівці столичної архітектурно-будівельної інспекції.

"Але там роз’яснили, що в "Орбіті" хазяйнує приватна фірма і має всі документи, завірені столичною владою, а значить – можуть робити перепланування і навіть зняти плити – покриття, що прикрашає будівлю понад півстоліття, щоб не псувало інтер’єру чергового бутика", відзначають журналісти телеканалу.