За затримання макіївських терористів влада пообіцяла 10 тисяч доларів

28 сiчня 08:13

Незважаючи на те, що Макіївка вже тиждень перебуває на особливому режимі, вулиці прочісують посилені патрулі міліції, а пошуки очевидців і винуватців вибухів не припиняються, про терористів як і раніше, нічого не відомо. Хоча за їхні голови пообіцяли винагороду десять тисяч доларів.

 

Як повідомив заступник начальника ВБОЗ ГУ МВС у Донецькій області Денис Арабей, Управління МВС України у Донецькій області встановило співробітництво з російськими колегами і підтримує зв'язок із Департаментом з протидії екстремізму РФ.«Їхній досвід у розслідуванні таких злочинів дуже корисний», - зазначив заступник начальника ВБОЗ. Водночас говорити про те, що в макіївських вибухах є російський слід, передчасно, також він зазначив, що за затримання терористів влада пообіцяла десять тисяч доларів.На даний момент слідство відпрацьовує вісім версій. Але мотив, озвучений відразу після вибухів - хуліганство заради отримання матеріальної вигоди (терористи вимагали 4 200 000 євро), - вже відійшов на другий план.Із дня вибухів у центрі Макіївки пройшов тиждень, але подробиці розслідування подій 20 січня наполегливо тримаються в таємниці. Місто досі на особливому режимі.

Нагадаємо, що 20 січня, у Макіївці рано вранці сталися два вибухи: перший - у центрі міста в районі адмінбудинку ДП „Макіїввугілля“, другий - в районі торгового центру „Голден Плаза“. Жертв і постраждалих немає. Зловмисники нібито вимагали 4,2 мільйона євро.Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський заявив, що за фактами вибухів порушено кримінальну справу за статтею „тероризм“. За його словами, головною версією вибухів залишається бажання злочинців отримати грошову винагороду. Він також заявив, що терористам гроші не передавались.За даними джерел DT.UA, слідча група, яка працює у Макіївці, відпрацьовує версію зв'язку вибухів з хабарем за посаду голови «Макіїввугілля».Центр громадських зв'язків Головного управління МВС України в Донецькій області у суботу, 22 січня, розповсюдив інформацію про прикмети підозрюваних у скоєнні двох вибухів у Макіївці.

За матеріалами Комсомольская правда в Украине