За вбивство харківського підприємця затримано міліціонера

21 вересня 12:24

Колишнього працівника управління у боротьбі з оргзлочинністю затримали у вівторок, 21 вересня, в Харкові за підозрою в причетності до вбивства підприємця, повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.

 

«Колишній працівник УБОЗ, ще вчора він працював дільничним одного з районів, був причетний до вбивства підприємця», - сказав Г. Тюрін журналістам.

Він не підтвердив і не спростував інформацію про те, що затриманий є замовником вбивства. Він також відмовився відповідати на питання, чи є інші підозрювані в справі, посилаючись на небажання перешкодити ходу слідства.

Г. Тюрін також зазначив, що інформація про те що підприємець був убитий зі зброї, вкраденої з Комінтернівського райвідділу Харкова, не відповідає дійсності.

Нагадаємо, що 55-річний приватний підприємець був смертельно поранений у дворі житлового будинку в центрі Харкова ввечері 15 вересня. На загиблого бізнесмена раніше вже було вчинено замах.

15 вересня слідчий відділ прокуратури Харківської області порушив кримінальну справу стосовно двох працівників Комінтернівського райвідділу за ч. 2 ст. 262 (крадіжка вогнепальної зброї шляхом зловживання службової особи своїм службовим становищем), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу Україна. Затримано 4 співробітників міліції за підозрою у збуті зброї, а також начальника Комінтернівського РВВС Юрія Юрченка - за недбалість.

За виявлення серед харківських міліціонерів торговців зброєю начальника міліції Харкова Миколу Фоменка понизили в посаді.