З "Фукусіма-1" евакуювали весь персонал

16 березня 12:51

Через підвищення рівня радіації японська влада повністю призупинила роботи на АЕС «Фукусіма-1», евакуювавши зі станції весь персонал.

 

Про це повідомив Генеральний секретар уряду Японії Юкіо Едано.За його словами, на станції зафіксовано радіоактивне випромінювання на рівні 1 тис. мЗв на годину, у той час як раніше в середу воно становило 600-800 мЗв на годину. Ознаки променевої хвороби у людини починають виявлятися при випромінюванні в 1-2 зіверта.Він зазначив, що, незважаючи на те, що рівень радіації на станції зараз перебуває більш ніж на середньому рівні, співробітники не проводять жодних навіть мінімальних робіт і вичікують через ризик радіаційного зараження.Він підкреслив, що до робіт зі стримування аварійної ситуації на станції залучено 50 людей.З моменту руйнівного землетрусу минулої п'ятниці на АЕС «Фукусіма-1» прогриміли вже чотири вибухи.Нагадаємо, сьогодні, 16 березня на четвертому реакторі «Фукусіма-1» розпочалася пожежа.Раніше на сховищі відпрацьованого ядерного палива на четвертому реакторі АЕС «Фукусіма-1» сталася пожежа, яку згодом вдалося загасити. У результаті, за даними МАГАТЕ, радіаційний фон у районі сховища досяг 400 мілізівертів на годину, що майже в тисячу разів перевищує гранично допустимі значення.

Як було повідомлено раніше, компанія Tokyo Electric Power Co. була змушена обмежити енергопостачання внаслідок вибухів на АЕС.

Потужний землетрус магнітудою 9 балів стався в Японії у п'ятницю, 11 березня.

За матеріалами Інтерфакс-Україна