В Ужгороді вирішили перейти на зимовий час

14 жовтня 12:15

Депутати Ужгородської міської ради ухвалили рішення, згідно з яким, з 1 листопада 2011 року пропонується починати роботу на годину пізніше, ніж в цілому в Україні. Про це заявив мер Ужгорода Віктор Погорєлов.

 

Уроки в міських школах будуть починатися не о 8, а о 9 годині, а робота інших організацій буде починатися не о 9, а о 10.

Депутати мотивували своє рішення тим, що закарпатці звикли до старого, «зимового» часу, і рішення Верховної Ради про його скасування згубно відіб'ється на здоров'ї місцевих жителів.

Також депутати доручили Ужгородському міськвиконкому розробити рішення, яким запропонувати починати роботу підприємств, установ і організацій на годину пізніше.

Нагадаємо, що 20 вересня Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий/літній час.

Даною постановою передбачено встановити з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години.

Цього року від переведення стрілок відмовилися Росія і Білорусь.

Перехід на літній час здійснюється у більшості розвинених країн, у тому числі у США і всій Європі.