УПЦ МП хоче ввести у школах православну освіту і відкрити університет Св.Володимира

25 жовтня 11:38

Українська православна церква Московського патріархату ініціює введення православних освітніх проектів у загальноосвітніх навчальних закладах України та заснування у Києві Українського православного університету імені Святого Володимира.

 

Про це повідомив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Георгій Коваленко.

За його словами, з цією метою УПЦ МП ініціює внесення змін до Конституції і закону «Про освіту», а також має намір внести поправки до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» та кількох інших законодавчих актів, «пов'язаних із життям релігійних організацій і товариств».

«Конституція України дає можливість вільно сповідувати свою віру, поширювати про неї знання», - підкреслив Г.Коваленко. Разом з тим він додав, що церква досі не має можливості відкривати навчальні заклади. На думку Г.Коваленка, розмежування церкви з державою і школами, прописане у Конституції, трактується невірно.

«Ми намагаємося не змінити Конституцію, а привернути увагу. Частина про відділення школи від держави досі трактується у радянсько-атеїстичному сенсі, коли це повна заборона церкви мати власні ВНЗ, школи, повноцінно спільно працювати з державою над вихованням освіченої людини», - зазначив Г.Коваленко.