Україна може направити військовий корабель до Лівії для евакуації громадян

25 лютого 18:10

Українська сторона вивчає можливість направлення до Лівії військового корабля для евакуації громадян, повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин.

 

"Існує оперативний штаб, який очолив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, МЗС активно бере участь, Міноборони. Йде, в принципі, напрямок військового корабля до Лівії - це, фактично, зараз обговорюється. Ми будемо дивитися по ситуації", - сказав О. Волошин у прямому ефірі телепрограми "Шустер Live" у п'ятницю, 25 лютого.
Він додав, що на консульському обліку посольства України в Лівії було 60 українців, проте реально українських громадян у цій країні значно більше. За словами Волошина евакуйовано на даний момент вже більше 160 українців. Орієнтовно, за оцінками посольства, в Лівії знаходиться близько 2,5 тис. громадян України.
Нагадаємо, в четвер в аеропорт "Бориспіль" (Київ) прибув з Тріполі літак Міністерства оборони України Іл-76, на борту якого перебувало 163 пасажири, серед яких 125 громадян України і 5 громадян Росії. Серед пасажирів перебувало 38 дітей і 47 жінок. Крім того, в літаку знаходилося 2 громадянина Словаччини, 11 - Польщі, 1 Румунії, 4 - Казахстану, 1 - Угорщини, 4 Чехії, 10 - Азербайджану.
У п'ятницю для евакуації громадян України в Тріполі прибув літак «Міжнародних авіаліній України».
За матеріалами «Інтерфакс-Україна»