У Росії сьогодні день жалоби за загиблими в Домодєдово

26 сiчня 07:09

Росія сумує за загиблими в результаті теракту в Домодєдово. У Москві і Підмосков'ї 26 січня 2011 оголошено днем жалоби.

 

Сьогодні будуть приспущені прапори Московської області та Москви. У зв'язку з трауром будуть скасовані розважальні передачі та заходи на міських та обласних телевізійних каналах.

У зв'язку з терактом столична міліція переведена на посилений режим несення служби. Особливий режим був введений у всіх аеропортах і на вокзалах Москви і області.

Світові лідери у бесіді з президентом РФ Дмитром Медвєдєвим заявили про готовність надати Росії допомогу у боротьбі з тероризмом. Свої співчуття у зв'язку з терактом у Домодєдово, жертвами якого стали 35 людей, вже озвучили лідери зарубіжних держав.

Президент США Барак Обама назвав подію "кричущим актом тероризму, а президент Франції Ніколя Саркозі охарактеризував цей теракт як "підлий і боягузливий".

Вибух у столичному аеропорту Домодєдово прогримів о 16:32 мск (15:32 за київським часом) 24 січня 2011 року. Вибухівку, за даними очевидців, привів у дію терорист-смертник, який перебував на аеровокзалі серед зустрічаючих. У результаті теракту загинули 35 людей, ще близько 200 отримали поранення, із них 116 госпіталізовано.

Серед загиблих є і українка, одеська драматург і поетеса Ганна Яблонська, яка прилетіла у той день з Одеси до Москви на вручення премії.

За матеріалами: РБК-Украина