У Мюнхені почався 178-й Октоберфест

17 вересня 15:08

У баварській столиці розпочалося знамените народне свято. У суботу, 17 вересня, рівно опівдні обер-бургомістр Мюнхена Крістіан Уде в павільйоні «Шотландський баран» на Theresienwiese відкрив першу бочку з пивом, розпочавши тим самим 178-й за рахунком Октоберфест.

 

Ціни на головний напій Октоберфесту цього року знову зросли і вперше перевищили 9-єврову позначку. За літрову кварту пива доведеться заплатити від 8,70 до 9,20 євро.

Гуляння в Мюнхені проходять в умовах підвищених заходів безпеки. Конкретної інформації про можливість терактів на Октоберфесті не надходило. Проте порядок та безпеку відвідувачів свята охороняють кілька сотень співробітників поліції.Цього року народні гуляння в Мюнхені триватимуть трохи довше звичайного - не 16, а 17 днів. Оскільки за планом вони мали б закінчитися 2 жовтня, а наступний день є у Німеччині святковим, то було вирішено продовжити до 3 жовтня і Октоберфест. Організатори очікують, що пивні намети на лузі Theresienwiese відвідають не менше 6 мільйонів гостей.