У міліції вважають, що тортури - це «не такий вже й значний злочин»

19 грудня 07:17

Керівників міліції Дніпровського району столиці, раніше затриманих за звинуваченням у застосуванні тортур, було відпущено на свободу.

 

"Не такі вони значні злочинці були, щоб сидіти під вартою", - повідомив у коментарі ЛігаБізнесІнформ начальник управління зі зв'язків із громадськістю МВС України Володимир Поліщук.

За його словами, всіх затриманих було відпущено в суботу вранці. При цьому Поліщук уточнив, що на даний момент не знає подробиць щодо ситуації, що склалася.

За словами Поліщука, пише
«Сегодня»,, двоє із чотирьох затриманих зараз заліковують перелом щелепи і струс мозку, отримані під час затримання спецназом СБУ «Альфа».

«Запобіжний захід їм не обирався. Про припинення кримінальної справи не йдеться. Слідство триває, і якщо воно встановить ступінь провини кожного з них, то їх буде покарано», - сказав Поліщук.

Раніше ZN.UA повідомляло, що у четвер, 15 грудня, спецгрупа СБУ «Альфа» провела силове захоплення п'ятьох офіцерів міліції Дніпровського РУВС Києва. Міліціонерів звинувачують в тому, що вони в ході роботи практикували катування. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 127 КК України (катування, здійснені повторно або за попередньою змовою групою осіб). Якщо провину міліціонерів доведе суд, їм загрожує до 10 років в'язниці.