У Маріуполі вже п'ять осіб госпіталізовано з підозрою на холеру

02 червня 05:35

До Маріуполя сьогодні госпіталізували п'ятого хворого з підозрою на холеру. Про це повідомили у Донецькій обласній санітарно-епідеміологічної станції.

 

Епідеміологи підкреслили, що у Маріуполі регулярно здійснюється моніторинг за циркуляцією збудників холери в об'єктах зовнішнього середовища: проводиться відбір і дослідження матеріалу з об'єктів навколишнього середовища, у тому числі питної води, води відкритих водойм, стічної води, продуктів харчування, риби, обстеження хворих з симптомами розлади кишечника на групу кишкових інфекцій і холеру.

Згідно з повідомленням, всі госпіталізовані отримують необхідне лікування, стан їхнього здоров'я задовільний.

У результаті досліджень в одному зразку риби (тюлька), яку відібрано на центральному ринку, виділений вібріон, який не може викликати захворювання на холеру, але здатний викликати гострі кишкові інфекції.

В облСЕС зазначили, що захворюваність на гострі кишкові інфекції у Маріуполі не перевищує середнього багаторічного рівня.

В осередку холери працює комісія фахівців Міністерства охорони здоров'я України, Української протичумної станції, Державної санепідслужби України, обласної СЕС.

Щоденно проводяться засідання обласного та міського оперативного штабу, засідання міської та районних надзвичайних протиепідемічних комісій Маріуполя.

Активізовано санітарно-просвітницьку роботу з профілактики гострих кишкових інфекцій та холери з використанням всіх засобів масової інформації серед мешканців області.

Проведення комплексу протиепідемічних заходів триває, повідомили в обласній СЕС.

Нагадаємо, 1 червня у Маріуполі Донецької області встановлено 4 лабораторно підтверджених випадки захворювання на холеру, ще 13 людей, яких було госпіталізовано 31 травня з кишковою інфекцією, було перевірено на холеру.

Окрім того, сьогодні, Держекоінспеція Азовського моря, у зв'язку зі спалахом холери в Маріуполі, розпорядилася заборонити риболовлю у Таганрозькій і Білосарайській затоках.

29 травня у Маріуполі госпіталізували чотирьох хворих на холеру.