У Маріуполі госпіталізовано 13 осіб з підозрою на холеру

01 червня 10:02

У Маріуполі з підозрою на холеру госпіталізовано 13 людей. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я.

 

«Станом на 1 червня встановлено 4 лабораторно підтверджених випадки захворювання на холеру. Усі хворі отримують необхідну медичну допомогу, загрози їхньому здоров'ю немає», - йдеться у повідомленні.

За попередніми дослідженнями, джерелом захворювання стала риба з Азовського моря. У місті встановлено жорсткий контроль за об'єктами епідемічного ризику. Проводиться активне виявлення нових хворих. «З метою активного виявлення хворих проводяться госпіталізація і лабораторні обстеження всіх людей з клінічними проявами кишкової інфекції (за минулу добу - 13 осіб)», - йдеться у заяві прес-служби.

У прес-службі відзначили, що у місті проводиться активна санітарно-освітня робота, особливо серед дітей. Лабораторні дослідження об'єктів навколишнього середовища збудника холери не виявили, значна частина проб знаходиться у роботі. Щодня оперативна інформація подається до кабінету міністрів, до комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я та до Національної академії медичних наук.

Нагадаємо, 29 травня у Маріуполі госпіталізували чотирьох хворих на холеру.