У бразильських джунглях виявлено невідоме плем’я індіанців

02 лютого 22:38

У джунглях Бразилії, недалеко від кордону з Перу, було знайдено й сфотографовано досі невідоме плем'я індіанців. Фотографії зробили за підтримки Департаменту зв'язків з індіанцями в Бразилії.

 

Знайдене плем'я досить успішне й здорове. На отриманих знімках можна побачити кошики повні свіжих маніоку і папаї, зібраних із садів племені.

Крім того, плем'я у своєму розпорядженні має металеві предмети: ножі, мачете і банки. Експерти вважають, що їх придбали в інших, «просунутіших» племен.

Проте великій небезпеці піддається можливість виживання племені через наплив нелегальних лісорубів з Перу. Бразильська влада впевнена, що зростання кількості лісорубів штовхає ізольованих індіанців з Перу мігрувати до Бразилії, що може призвести до конфлікту двох груп аборигенів.

У 2008 році одне з племен, яке нібито вперше виявили під час експедиції в дельту Амазонки, стало причиною скандалу. Науковці повідомили, що це плем'я ніколи не наверталося на очі сучасній людині, але пізніше було з'ясовано, що цих індіанців описали ще в 1910-х роках.

Околиці річки Амазонка - не єдине місце, де збереглися первісні племена.

За матеріалами Survival International