У блокноті бін Ладена знайдено схеми майбутніх терактів

12 травня 06:09

Американські спецслужби у маєтку в Абботтабаді, де було вбито "терориста номер один", виявили особисту записну книжку Усами бін Ладена.

 

Голова міжнародної терористичної організації «Аль-Каїда» записував у блокнот ідеї майбутніх терактів. У книжці містяться плани нападу на міста США. Зокрема, згадується ідея одночасного захоплення значної кількості американських потягів та літаків.

Ніяких записів особистого характеру у ній не містилося, із тексту також неможливо дізнатися про те, де бував і чим займався бін Ладен.

Як повідомлялося, американські спецназівці, які ліквідували У.бен Ладена, вивезли з його будинку кілька комп'ютерів, жорстких дисків і безліч інших носіїв інформації.

Нагадаємо, Усаму бін Ладена було вбито 2 травня 2011 року в маєтку у м.Абботтабад у 50 км від Ісламабаду. Терориста «номер один» було знищено в результаті наземної операції за підтримки з повітря: після стрілянини ідейного натхненника «Аль-Каїди» вбили пострілом у голову. Як повідомив Б.Обама, на тиждень раніше спецслужби США отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції сприяння США надала влада Пакистану. Особистість У. бін Ладена встановлено ​​спецназом США за зовнішнім виглядом, окрім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що вбито саме його.