У 330 навчальних закладах України виявили порушення санітарних норм

23 листопада 08:40

За період з 16 листопада по 22 листопада фахівцями Держсанепідслужби перевірено 1685 загальноосвітніх навчальних закладів, з них виявлено порушення санітарного законодавства у 330 (19,5%) перевірених закладах. Про це повідомила прес-служба МОЗ.

 

Більшість порушень виявлено під час організації харчування дітей - у 60% (порушення технології приготування страв, умов зберігання продуктів харчування, недотримання двотижневого перспективного меню, недотримання санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоці).

Решта порушень, виявлених при перевірках стосуються недостатньої укомплектованості закладів медичним персоналом, забезпеченості навчальних закладів меблями згідно з ростовими та віковими особливостями дітей, посібниками, засобами навчання та виховання, порушення санітарних правил щодо складання розкладу занять, недотримання санітарно-епідемічного режиму навчальних приміщень та території тощо.

За виявлені порушення санітарного законодавства 214 осіб було відсторонено від роботи, на відповідальних осіб було накладено 317 штрафів.

Головними державними санітарними лікарями адміністративних територій винесено 30 постанов про тимчасове припинення експлуатації закладів, 1 постанову про обмеження асортименту продукції, що реалізується, 21 постанову про заборону реалізації неякісної продукції та застосовано 8 фінансових санкцій.