Цимбалюк заявляє, що Львів поки не готовий жити за європейським часом

04 жовтня 13:16

Львівська область не готова до введення на своїй території власного часу, відмінного від київського.

 

Про це у вівторок, 4 жовтня, заявив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, коментуючи ініціативу Львівської облради ввести у регіоні свій час.

«Думаю, що сьогодні ми ще не готові, щоб Львівська область жила за окремим часом», - сказав він, відзначивши, що у даний час з цього питання очікуються висновки фахівців, які повинні встановити, як скасування часу вплине на стан здоров'я громадян.

У той же час М.Цимбалюк погодився, що для бізнесу регіону, який постійно має комунікації з Західною Європою, діючий час не дуже зручний. «Але, я думаю, що ми знайдемо золоту середину, коли все-таки ми залишимося в часі державному, українському, а той, хто особисто захоче жити за загальноєвропейським, тому, звичайно, ніхто цього не заборонить», - додав М.Цимбалюк.

Нагадаємо, що 20 вересня Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України».

Даною постановою передбачено встановити з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години. Даною постановою визнано такими, що втратили чинність, постанову ВР і постанову Української РСР про перехід на літній час. Таким чином постановою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий і літній час.

Тепер опівдні на Західній Україні буде о 13:30.

Раніше від переходу на зимовий час відмовилися Росія і Білорусь.

Переведення стрілок на літній/зимовий час здійснюється в усіх європейських країнах.