Три чверті жителів Донбасу хочуть другу державну

07 вересня 07:26

За даними опитування Research & Branding Group, 76% жителів Південного Сходу України виступають за дві державні мови (українська та російська).

 

При цьому в цілому по країні за українську мову в якості єдиної державної на сьогоднішній день виступає 48% українців, а за дві державні мови (українська і російська) - 49% опитаних.

У регіональному розрізі число прихильників єдиної державної мови (української) переважає на Заході (88%) і в Центрі (65%) країни, а прихильники двомовності представляють переважно Південний Схід України (76%).

Варто відзначити, число прихильників офіційної двомовності за останні два роки скоротилося з 59% до 49%.

Хоча сильний розкид у даних Research & Branding Group за останні роки залишає деякі сумніви в надійності методики досліджень.

Опитування було проведено Research & Branding Group у період з 12 - 22 серпня 2011 року. Збір інформації проводився методом особистого інтерв'ю у 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2075 осіб. Очікувана середня помилка вибірки складає + -2,2%