Теракт у Тікріті забрав життя понад 50 осіб

30 березня 03:31

В іракському місті Тікріт, де у вівторок, 29 березня, бойовики влаштували два вибухи й захопили заручників, загинулио більше 50 осіб. У списках жертв теракту, за різними даними, від 56 до 58 людей.

 

Близько 13:00 за місцевим часом біля входу в будівлю міської адміністрації Тікріта терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій. Одразу ж після вибуху в будівлю увірвалася група озброєних бойовиків, одягнених у військову форму. Через 20 хвилин після першого теракту біля будівлі адміністрації спрацював вибуховий пристрій, закладений у припаркований автомобіль. Серед загиблих у результаті другого вибуху опинився полковник іракської поліції, а також журналіст Сабах Аль-Бази.

Бойовики, що увірвалися до будівлі адміністрації, захопили заручників. Скільки людей утримували в будівлі бойовики, до цього часу не відомо. За деякими даними, в будівлі були виявлені тіла 13 осіб, яких убили бойовики, зокрема, членів міської ради. Тим часом інші джерела, посилаючись на міську владу, повідомляють про 15 загиблих заручників, включно з трьома членами міської ради.

Витіснити бойовиків з будівлі адміністрації не вдавалося протягом п'яти годин. При спробі співробітників правоохоронних органів наблизитися до будівлі, бойовики відкривали по ним вогонь. Більшість загиблих 29 березня в Тікріті отримали смертельні поранення в ході перестрілки біля будівлі адміністрації.

Скільки бойовиків входило до групи, що захопила будівлю адміністрації, поки не встановлено. Відомо лише, що після завершення спецоперації в морг місцевої лікарні було доставлено тіла шести бойовиків. При цьому співробітники лікарні повідомили, що два бойовика скоїли самопідрив, привівши в дію вибухові пристрої, закріплені на їхніх тілах, а інші четверо були застрелені в ході штурму. Чи вдалося знищити всіх учасників нападу на міську адміністрацію або комусь із них вдалося втекти, поки не відомо.

Влада Іраку заявила, що теракт влаштували бойовики «Аль-Каїди». Проте поки ні «Аль-Каїда», ні будь-яка інша терористична організація, що діє на території Іраку, не взяла на себе відповідальність за подію.

Тікріт - рідне місто Саддама Хусейна - розташоване в 140 кілометрах на північний захід від Багдада. У місті проживає близько 30 тисяч осіб.

За матеріалами Лента.ru