Суд залишив «Доктора Пі» під вартою

24 листопада 11:26

Львівський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу щодо зміни Андрію Слюсарчуку запобіжного заходу.

 

Суд ухвалив, що апеляція не підлягає задоволенню, оскільки, перебуваючи на волі, А.Слюсарчук може перешкоджати слідству і переховуватися від нього.

Нагадаємо, адвокат А.Слюсарчука вимагала зміни запобіжного заходу її клієнту через те, що у нього може бути пухлина мозку.

С
тосовно А.Слюсарчука львівська міліція порушила 2 кримінальні справи - за підозрою у шахрайстві і за підозрою у використанні підроблених документів.

Кримінальні справи були порушені після публікацій у львівській газеті «Експрес», журналісти якої у низці публікацій доводять, що у «Доктора Пі» немає медичної освіти, а дипломи про вищу освіту - фальшиві. Також журналісти заявили, що встановлені А.Слючарчуком рекорди є шахрайством.

У квітні А.Слюсарчук обіграв найсильнішу у світі комп'ютерну програму з гри у шахи «Рибка-4». 23 червня 2009 року тодішній президент Віктор Ющенко привітав українського нейрохірурга А.Слюсарчука зі встановленням світового рекорду із запам'ятовування і відтворення людиною надвеликого обсягу інформації.