Суд дав 2 роки умовно трактористу, у якого розстріляв київський суддя

02 червня 15:59

Тракторист Олександр Купа, в якого в минулому році стріляв столичний суддя Євген Вовк, отримав два роки обмеження волі умовно. Чоловіка визнали винним у нападі на суддю, а використання вогнепальної зброї Є. Вовком визнали правомірним самозахистом. Про це повідомляє "5 канал".

 

"Призначити Олександру Кучі покарання за ч.2 ст.296 КК України - два роки обмеження волі. Згідно ст.75 КК України, вирок в частині обмеження волі, вирок не приводити до виконання, звільнивши його від відбування покарання в основній частині з випробуванням. Встановивши термін - 2 роки", - оголосив суддя Канівського міськрайонного суду Володимир Дубінець.

Крім того, таке ж покарання отримав і інший селянин Володимир Лисенко, який допомагав О. Кучі під час стрілянини.
Коментуючи рішення суду, Куча сказав: "Протів власті, короче, не попреш ніяк. Що хотять - те роблять. Свободно можна видавать оружиє. Хай стріляють, хай собі отдихають. Воно, навєрно, так і єсть, і так і буде. Поки за них не візьмуться нормально, нормальна власть. По другому - ніяк".
У тілі Олександра до цих пір залишається куля, яку лікарі не виймають через загрозу паралічу.
Нагадаємо, в червні минулого року повідомлялося, що в селі Бобриця Канівського району Черкаської області суддя одного з районних судів Києва під час відпочинку стріляв у місцевого жителя О. Кучу і завдав йому кілька вогнепальних поранень.
Водночас прокуратура не побачила вини судді Дарницького суду Києва Є. Вовка в інциденті зі стріляниною.
"Суддя з родиною заїхали в кав'ярню випити кави перед закриттям. До них причепилася п'яна компанія. Коли Євген Ігорович спробував зробити їм зауваження, дебошири запропонували вийти на вулицю і по-чоловічому поговорити. Вони завели того за ріг будинку, збили з ніг і почали бити ногами ", - розповіли в міліції.