Стросс-Кан домовився з покоївкою про врегулювання позову

30 листопада 05:19

Екс-глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан досяг попередньої угоди про врегулювання цивільного позову, поданого покоївкою готелю Sofitel Нафіссату Діалло, яка стверджує, що він зґвалтував її в готельному номері в минулому році.

 

Колишній шеф-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан і покоївка Нафіссату Діалло досягли угоди про врегулювання взаємних претензій.

Деталі угоди, зокрема, стосуються можливих виплат з боку Стросс-Кана на користь покоївки, в даний час невідомі. Мова йде про попередні домовленості, деталі яких сторони представлять в суді наступного тижня.

Покоївка готелю Sofitel у Нью-Йорку Нафіссату Діалло звинуватила Домініка Стросс-Кана в злочинах сексуального характеру в середині травня 2011 року. Стросс-Кан був заарештований у нью-йоркському аеропорту, після чого щодо нього було розпочато кримінальне переслідування. Після закінчення кількох місяців справу було закрито через сумніви прокуратури у правдивості слів покоївки.

Позов до цивільного суду з вимогою грошової компенсації адвокати Діалло подали після закриття кримінальної справи, а слухання щодо нього почалися в кінці березня 2012 року. У травні Стросс-Кан подав зустрічний позов на мільйон доларів, заявивши, що дії покоївки коштували йому політичної кар'єри.

Нагадаємо, Стросс-Кан пішов з посади керівника МВФ у травні минулого року після того, як його звинуватили у зґвалтуванні покоївки готелю у Нью-Йорку, але справу закрили через відсутність доказів.

Про причетність Домініка Стросс-Кана до розслідування діяльності злочинної мережі, що постачала повій готелю Карлтон у Ліллі французькі ЗМІ повідомили у листопаді 2011 року. У публікаціях повідомлялося, що з Лілля дівчат відвозили до Парижа для участі в оргіях, які відвідував і Стросс-Кан.

Після появи цих повідомлень екс-чиновник разом зі своєю дружиною Анн Сінклер подав до суду на п'ять видань, які розповсюдили інформацію (газета Le Figaro і щотижневі журнали L'Express, Nouvel Observateur, Paris Match та VSD). Окрім того, повідомлялося, Стросс-Кан має намір судитися з президентом Франції Ніколя Саркозі.

Справа про проституцію у Ліллі - не перший сексуальний скандал, у центрі якого опиняється Домінік Стросс-Кан. Так, у травні 2011 року він був змушений покинути пост голови МВФ через те, що покоївка нью-йоркського готелю звинуватила його у зґвалтуванні. Згодом звинувачення було з нього знято.

Тоді ж про спробу зґвалтування з боку Стросс-Кана оголосила французька журналістка Трістан Банон (Tristane Banon). У жовтні 2011 року вона відмовилася від своїх претензій. Аж до скандалу з нью-йоркською покоївкою Стросс-Кан вважався перспективним кандидатом на пост президента Франції від Соціалістичної партії. !zn

Читайте також:

Стросс-Кан домігся зняття судового контролю

Покоївка звинуватила Стросс-Кана у жононенависництві

Французька прокуратура звинуватила Стросс-Кана в участі у груповому зґвалтуванні

Стросс-Кану загрожує 20 років в’язниці