США обіцяють до 5 мільйонів доларів за інформацію про Доку Умарова

26 травня 19:26

США внесли північнокавказьке ісламістське угрупування "Кавказький емірат" до офіційного списку терористичних груп і запропонували велику грошову винагороду в 5 мільйонів доларів за інформацію про місцезнаходження її лідера Доку Умарова.

 

У заяві Державного департаменту США йдеться, що група сепаратистського ісламістського підпілля "Кавказький емірат" винна у численних терактах на території Росії, включаючи атаку смертника біля Міністерства внутрішніх справ Чечні в травні 2009 року і вибух швидкісного потяга "Невський експрес" у листопаді того ж року.
У документі зазначається, що Д. Умаров також взяв на себе відповідальність за низку інших терористичних нападів, включаючи вибух в московському аеропорту "Домодєдово" у січні 2011 року і два вибухи у московському метро в березні 2010 року.
Держдепартамент оголосив винагороду до 5 млн дол за інформацію, що допоможе у виявленні Доку Умарова.
У червні 2010 року в США його внесли в особливий список міжнародних терористів.
Як повідомлялося, на відео, опублікованому 4 лютого 2011 року, Доку Умаров заявив, що має намір здійснювати теракти на території Російської Федерації раз на тиждень або раз на місяць, залишаючи їх регулярність «на розсуд Аллаха».