Справа «міліцейських перевертнів»: під виглядом вимагання ховалися замовні вбивства

20 травня 12:35

Факти, які розглядає суд у рамках кримінальної справи «міліцейських перевертнів», за матеріалами виглядають як вимагання із метою викупу. Але це кимось заздалегідь продумано, щоб приховати замовні вбивства.

 

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив свідок-обвинувачений у справі «міліцейських перевертнів» Юрій Нестеров (що знаходиться в сусідній камері з генералом Олексієм Пукачем), на чиїх свідченнях фактично грунтується справа.
«Це підтверджується тим фактом, що міліціонерам-членам банди не було важливо, платять викуп за заручників чи ні, - їх усіх все одно вбивали. В епізодах, в яких міліціонерів не було або їх осіб не бачили, - всі живі. Насправді в цих злочинах мова не йшла про вимагання викупу, не було в них і захоплення заручників. Вбивство на замовлення - вже тоді я бачив і розумів, що так було вирішено спочатку. Такі свідчення я давав і на досудовому слідстві і в суді. Можливо, суд незабаром винесе вирок у згаданій справі перевертнів. Сподіваюся, що правосуддя відбудеться не в такому вигляді, як за так званою малою кримінальною справою, що виділили зі справи перевертнів. Адже слідство за основною справою перевертнів (N 62-2222) закінчилося, проте багато епізодів «зависли»», - розповів Ю. Нестеров.
Докладніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Олександри Примаченко «Альтернативні свідчення».