Сомалійські пірати вбили команду захопленої американської яхти

22 лютого 20:00

Четверо громадян США, яхту яких захопили пірати біля берегів Оману, вбито. Про це йдеться в заяві Центрального командування США.

 

З яхти «Квест» (S / V Quest), яку пірати вели в бік Сомалі, вранці 22 лютого чутно було звуки стрілянини. Після цього корабель ВМС США, що переслідував захоплену яхту, вирішив перейти до активних дій і відбити судно в піратів.
Незважаючи на заходи першої допомоги, врятувати заручників не вдалося і вони померли від ран. Це Джин і Скотт Адам (Jean, Scott Adam) з Каліфорнії, і Філліс Макей і Боб Ріггл (Phyllis Macay, Bob Riggle) з Сіетлу.
В ході штурму були вбиті два пірати і 13 захоплено в полон. Крім того, на борту вже були два мертвих пірата. Ще двох затримали раніше. Усього в нападі на яхту брали участь 19 осіб.
Яхта «Квест», на якій дві літні пари здійснювали кругосвітню подорож, була захоплена піратами в п'ятницю, 18 лютого, в Індійському океані в 240 морських милях (близько 444 кілометрів) від узбережжя Оману.
Торговельні та приватні судна регулярно піддаються нападам піратів в територіальних водах Сомалі. Однак американські громадяни стають жертвами таких нападів вперше.
У квітні 2009 року сомалійські пірати спробували захопити американський контейнеровоз «Маєрськ Алабама» (Maersk Alabama). Екіпажу судна вдалося відбити напад, але в полон до піратів потрапив капітан «Маерск Алабама» Річард Філліпс. Незабаром його було звільнено спецназом ВМС США. При цьому трьох піратів було вбито, а один був заарештований. Затриманий минулого тижня був засуджений в США на 30 років за піратство.
За матеріалами CNN, LENTA.RU