Сьогодні проходить глобальна акція «Година Землі»

26 березня 12:04

У суботу, 26 березня, проходить глобальна акція «Година Землі», що покликана привернути увагу до проблеми зміни клімату та марнотратного споживання природних ресурсів.

 

О 20:30 за місцевим часом жителі Землі на одну годину вимикають електрику в своїх будинках, щоб продемонструвати необхідність спільних дій для боротьби зі зміною клімату і показати, що їм не байдуже майбутнє планети.

Годину Землі підтримують більше 4000 міст світу, в тому числі понад 30 українських міст. Сотні знакових споруд світу, серед яких найвища будівля світу - Бурдж-Халіфа (Дубай), Таймс-сквер (Нью-Йорк), Статуя Христа-Спасителя (Ріо-де-Жанейро), Лондонське око, Ейфелева вежа (Париж), Столова гора (Кейптаун), Ворота Індії (Делі), Бранденбурзькі ворота (Берлін), погасять в суботу свої вогні, підтримуючи глобальний заклик до дій. «Година Землі» - ініціатива в боротьбі зі зміною клімату, організована Всесвітнім фондом природи. Акція проходить в останню суботу березня 20:30. «Година Землі» була започаткована в Сіднеї в 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло в своїх будинках. У 2008 році вже більше 50 мільйонів людей у ​​всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 і 2010 роках Година Землі об'єднала понад мільярд людей.