ЗМІ: Депутат Ігор Палиця стріляв автоматними чергами по тваринах з вертольоту

07 листопада 08:23

Біля села Соснівка Гадяцького району під час полювання стріляли по тваринах із вертольоту, в якому, за неофіційними даними, знаходився депутат Партії регіонів Ігор Палиця.

 

У літньому дитячому таборі "Іскорка", який належить нафтогазодобувному управлінню, що входить до "Укрнафти", місцеві журналісти виявили броньовик, який їздив по лісу того ж дня.

Це видно на відео, знятому командою головного редактора полтавської газети "Свобода слова" Ірми Крат.

Як пояснює сама головред, журналісти приїхали у табір "Іскорка" перевірити інформацію, яка надійшла в редакцію.

Того тижня вільний журналіст Олексій Пирогов повідомив І.Крат, що у селі Соснівка Гадяцького району розпочалося "неймовірне полювання".

Як пояснили О.Пирогову селяни, серед білого дня прилетів вертоліт із якого почали хаотично стріляти по тваринах із автоматів. Вбили вагітну косулю, кабаниху та багато інших тварин, яких навіть не забрали.

У цей час комбайнери збирали на полі урожай кукурудзи, тому з переполоху сховалися під комбайн, бо стріляли по кукурудзі.

По лісу начебто того ж дня їздив броньовик, який переховують у таборі "Іскорка", що знаходиться в сосновому лісі.

Нібито вся ця техніка належить компанії "Укрнафта".

Щоб здобути докази, журналісти поїхали до табору "Іскорка".

Про те, що сталося, було відразу повідомлено Гадяцький райвідділ Полтавської області, на місце події виїхав спецпідрозділ, який почав шукати гільзи від зброї.

"Але згодом начебто зателефонували начальнику райвідділу Володимиру Пархоменку і пояснили, що якщо він хоче допрацювати свої пів року до пенсії, то йому краще негайно забрати своїх "бійців" туди із звідки вони приїхали", - пише І.Крат.

З неофіційних джерел повідомляють, що в вертольоті перебував нардеп Ігор Палиця, який виступав за заборону полювання. Вертоліт начебто прилетів із Києва за 1 годину 20 хвилин.

Як відомо, Ігор Палиця - голова правління ВАТ "Укрнафта" з 02.2003, депутат від НУНС (тієї частини, яка підтримує більшість).

Нагадаємо, 6 вересня з фракції НУ-НС були виключені депутати Давид Жванія, Катерина Лук'янова, Володимир Марущенко, Олег Новіков, Олександр Омельченко, Ігор Палиця, Володимир Поляченко, Сергій Харовський, Віктор Шемчук, Микола Круць, Владислав Каськів, Сергій Василенко.

8 вересня до регламентного комітету Верховної Ради надійшли заяви виключених з фракції НУ-НС народних депутатів. Вони скаржаться на те, що рішення про їх виключення було прийнято з порушенням регламенту ВР.