Серед джерел інформації у молоді на першому місці - інтернет

15 грудня 11:42

Більшість української молоді (55%) найбільше довіряють інтернету як джерелу інформації, 52% - телебаченню, і 44% - пресі.

 

Про це на прес-конференції у четвер, 15 грудня, повідомила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка Ольга Балакірєва, презентуючи результати соціологічного дослідження «Трансформація ціннісних орієнтацій сучасної молоді України за роки незалежності», проведеного за підтримки Держслужби молоді та спорту України та за участю Українського інституту соціальних досліджень ім.Яременка.

За даними дослідження, на сьогодні в Україні 33% населення користуються інтернетом, і переважна більшість з них - це молодь у віці до 35 років. За її словами, майже 90% студентів і більше 70% учнів в Україні сьогодні користуються інтернетом.

«Можна сказати, що інтернет сьогодні є дуже потужним каналом інформаційного впливу та формування і системи цінностей, і світогляду в молоді», - зазначила О.Балакірєва.

Соціологічне дослідження проводилося у листопаді-грудні 2011 року по всій території України методом репрезентативного опитування. Вибіркова сукупність: багатоступенева, територіально-поселенська, стратифікована, репрезентативна для населення України. Загалом було опитано 1002 респонденти у віці від 14 до 35 років. Похибка вибірки становить 1,9-3,6%.