Рахунки Галицького в Монако заарештують для встановлення істини

27 грудня 11:31

Генеральна прокуратура отримала санкцію суду на розкриття банківської таємниці в рамках кримінальної справи проти директора Державного центру зайнятості Володимира Галицького, підозрюваного в отриманні хабара.

 

Як стало відомо "Делу", слідчі мають намір отримати інформацію про обіг коштів на рахунку, відкритого на ім'я чиновника в банку HSBC Private Bank (Монако). Про існування заощаджень В. Галицького за кордоном в правоохоронних органах дізналися під час проведення обшуку - в будинку директора Центру зайнятості була виявлена ​​чекова книжка на його ім'я.

У Генпрокуратурі впевнені, що дані про обіг коштів з банківського рахунку В. Галицького будуть мати значення для встановлення істини у кримінальній справі.

В середині грудня Печерський районний суд Києва дав санкцію на розкриття банківської таємниці та накладення арешту на рахунки чиновника.

В. Галицького та ще трьох співробітників Державного центру зайнятості України - начальника фінансового управління, водія директора і секретаря (останні двоє проходять у справі як пособники) звинувачують у тому, що вони вимагали та отримали у вересні цього року хабар у розмірі $ 738,5 тис. і 2154000 грн. Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу ("отримання хабара у великому розмірі") і ч. 3 ст. 368-2 ("незаконне збагачення"). В. Галицький і його підлеглі були затримано 25 листопада 2011 року. Як повідомлялося раніше, під час обшуків у затриманих чиновників були виявлені валютні цінності на загальну суму в $ 7,5 млн, велика кількість золотих годинників і дорогоцінних каменів.

В. Галицький очолював Держслужбу зайнятості з травня 2003 року по квітень 2005 і з серпня 2006 по даний час.