Росія відмовляється від автомата Калашникова

27 вересня 07:20

Російське Міністерство оборони відмовилося від закупівель легендарного автомата АК74, розробленого конструктором Михайлом Калашниковим. Порушивши багаторічну традицію, армія не купувала автомати у 2011 році і не планує робити це в 2012 і 2013 роках.

 

У відомстві пояснили рішення тим, що автоматами «і так завалено всі склади», але вони давно не модернізувалися. За словами представника військового відомства, від «Іжмашу» очікують новий автомат, не менш надійний, ніж АК74, але такий, що б'є більш купчасто і далекобійний.

У свою чергу на «Іжмаш» заявили, що будуть намагатися надати новий автомат військовим до Нового року.

- Розробки у нас вже є, сподіваємося, вони сподобаються військовим. Поки займемося збільшенням експорту та посилимо виробництво спортивної зброї, - поділився планами з «Известиями» представник «Іжмашу».

Від самого М.Калашникова зброярі ретельно приховують, що військові більше не купують його знаменитий автомат. «Михайлу Тимофійовичу скоро виповниться 92 роки. Ми не хочемо брати гріх на душу і повідомляти йому таку звістку. Може і не пережити», - розповів «Известиям» один з його близьких.

На думку експертів, запасів АК74 російським військовим вистачить на 15-20 років.