Попов віддасть підземні переходи в Києві в приватні руки

06 грудня 11:58

Київська міська влада оголосить конкурс на утримання та обслуговування 10 підземних переходів у місті, а якщо експеримент оголосять вдалим, у приватні руки передадуть усі переходи.

 

Про це сказав голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов 5 грудня під час прямого ефіру на телеканалі «Київ», повідомляє прес-служба КМДА.

«Сьогодні міська влада витрачає з бюджету міста на прибирання та утримання переходів 15 млн грн на рік, а передавши їх в обслуговування, місто зможе не лише зекономити ці кошти, а й отримати додаткові за рахунок сплати податків від організації торгівлі в підземних переходах», – сказав О.Попов.

Саме компанія, яка стане переможцем конкурсу, візьме на себе відповідальність за прибирання, дотримання відповідного санітарного стану та техніки безпеки у підземних переходах.

«Позитивні приклади такої співпраці між владою і бізнесом є в багатьох країнах світу. Ми вивчили цей досвід і зараз хочемо реалізувати пілотний проект у Києві. Якщо результат задовольнить киян, то ми розповсюдимо цю практику на все місто», – зазначив О.Попов.