Понад 1 млн людей залишилися без електрики в США через сильний снігопад

30 жовтня 07:58

Сильні снігопади накрили північний схід США і спричинили серйозні збої у транспортному сполученні, залишивши багато людей без світла. На східному узбережжі відбулися масові відключення електрики через сильний з 1869 року жовтневий снігопад, у результаті чого більше мільйона американців залишаються в темряві.

 

У штаті Коннектикут без світла опинилися понад 620 тис. жителів, у Пенсільванії - 214 тис., Нью-Джерсі - 341 тис, Массачусетс - 205 тис. У відключених від енергопостачання районах штатів Нью-Йорк, Меріленд і на півдні Віргінії залишаються понад 140 тис. людей. Місцеві енергокомпанії обіцяють виправити ситуацію найближчим часом.

Міжнародний аеропорт Філадельфії, а також деякі аеропорти в штатах Нью-Джерсі і Нью-Йорк відправляють і приймають рейси з великими затримками. Щонайменше 1 тис. польотів було скасовано через негоду.

Снігопади в жовтні - виключно рідкісне явище для Нью-Йорка. За всі 135 років ведення метеоспостережень сніг у цьому місяці випадав лише тричі, востаннє - чотири роки тому. Незважаючи на те, що сніг йшов всього кілька годин, для жителів Нью-Йорка нинішній жовтень став найбільш сніжним з 1869 року.

Метеорологи попереджають, що нинішній снігопад може побити всі рекорди: за їхніми прогнозами, за найближчі два дні в деяких регіонах північного сходу США може випасти до 30 см опадів. За їхніми словами, очікувати покращення погоди найближчим часом не варто.